There is always a gap in the clouds: Ricardo Brey makes a hopeful exhibition for Hof van Busleyden

Het Laatste Nieuws
19 May 2022

The artist with studio in Ghent wants to tell a positive story after the pandemic and protests for racial and gender equality. There is always a hole in the clouds through which the blue sky can be seen. Blue is therefore the dominant color in the contemporary art exhibition.

Translated from Dutch.

...

De permanentie is gedurende een jaar niet te bezoeken wegens restauratie, maar in de museumkelder (en via de toegang in de Sint-Jansstraat) blijven kunstliefhebbers meer dan welkom. De komende maanden exposeert Brey er, die eerder te zien was in SMAK Gent en M HKA Antwerpen.

 

De kunstenaar met atelier in Gent wil na de pandemie en protesten voor rassen- en gendergelijkheid een positief verhaal brengen. Er is altijd een gat in de wolken waardoor de blauwe lucht te zien. Blauw is dan ook de dominante kleur in de hedendaagse kunsttentoonstelling.

 Toren

De expo kadert in het transitorische verhaal dat Museum Hof van Busleyden wil schrijven. “Heden en verleden komen voortaan aan bod in al onze tentoonstellingen”, zegt directeur Kristl Strubbe. Zo integreerde de kunstenaar enkele topstukken uit de collectie.
...
Read full article at hln.be
87 
of 1346